Rygsmerter

Vores behandlinger

Rygsmerter 

Rygsmerter er ikke ualmindelige i den danske befolkning, og mange danskere oplever jævnlige smerter. Faktisk oplever ca. halvdelen af danskere hvert år problemer med ryggen. Årsagerne og symptomerne på rygsmerter kan være mange. Derfor kan det være svært at afgøre, hvordan man konkret bør behandle det enkelte problem. Problemet kan opleves på mange måder, f.eks. i form af hold i ryggen, iskiassmerter og lændesmerter. Det er vigtigt at være opmærksom på dine symptomer og eventuelt nævne dem til en fagperson. 

Årsagen til rygsmerter

Der kan være utroligt mange årsager til, at du har ondt i ryggen, og det er svært at påvise, hvad den konkret årsag til. Inaktivitet, dårlig fysisk form, dårlige sidde- og arbejdsstillinger og psykiske belastninger er dog nogle af de klassiske årsager til rygsmerter. Du kan derfor gøre meget for at lindre og mindske risikoen for rygsmerter, selvom det desværre ikke kan undgås fuldkommen. Hold dig i god fysisk form, og hold dig gerne i gang – også selvom du er ramt af smerter i ryggen. Såfremt smerterne er omfattende, at du føler dig nødsaget til at lægge ned, så er det vigtigt, at du kommer op og bevæger dig, så snart det er muligt. 
 
Som nævnt er der flere årsager til rygproblemer og -smerter, og nogle af de typiske eksempler er: 
 
  • Diskusprolaps 
  • Forkert arbejdsstilling
  • Sammenfald i ryggen
  • Hold i nakken 
  • Myoser
 

Hvordan behandles rygsmerter? 

Fysisk aktivitet er den bedste måde hele ryggen på. Normale aktiviteter og job bør derfor genoptages hurtigst muligt, så længe smerten er tålelig. I samme ombæring bør du ikke ligge ned, medmindre smerterne er på et niveau, hvor det ikke er tåleligt. Smertestillende medicin kan også være et hjælpsomt middel mod de mest intense smerter. Ofte er det en god idé at kontakte en læge, da det i så fald kan undersøges, om det skyldes diskusprolaps eller andre mere alvorlige tilstande. Det samme gælder, hvis smerterne fortsætter i længere tid uden bedring fra smertestillende medicin, eller hvis du er utryg over, hvad årsagen kan være. 
 

Massage kan lindre adskillige tilfælde af rygsmerter. Hold i ryggen og andre ubalancer i ryggen kan løsnes ved hjælp af massager, hvilket også gælder iskiassmerter, myoser og andre tilstande. Det øger blodgennemstrømningen og -cirkulationen, hvilket bidrager til at genopbygge ryggens stærke. Det mindsker desuden spændingen i ryggen, hvilket kan være én af årsagerne til, at smerterne i det hele taget er opstået. Herudover frigiver massage endorfiner, som kan bidrage til afslapning og lindring af svære smerter. 

Hos Frederiksberg Massage tager jeg udgangspunkt i dine behov og de symptomer, du oplever. Jeg har erfaring med behandling af mange typer rygsmerter, så du kan være sikker på, at du er i gode hænder hos mig. Med en fysiurgisk massage tager jeg udgangspunkt i dine symptomer og arbejder dybt og effektivt. 

Massage på Frederiksberg

Behandlingen er inkluderet:

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandlere tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Vi tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslappning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Rygsmerter driller oftest på de værste tidspunkter, men vi står klar til at hjælpe dig. Du skal bare booke en tid – det tager kun 2 minutter!