Lændesmerter

Mine behandlinger

Har du ondt i lænden?

Smerter i lænden, det vil sige i de nederste rygmuskler, er en meget udbredt, men også ubehagelig tilstand. Man kan typisk mærke mindre eller svære smerter i området over ballerne. Lændesmerter er desværre en tilstand, som de fleste bliver ramt af, og den kan ramme alle uanset alder.

Årsag til lændesmerter

De typiske årsager til smerter i lænden kan være alt fra forkerte bevægelser til dårlige eller statiske arbejdsstillinger. Det gælder især, hvis smerterne har trukket sig opad mod nakke og hoved. I de fleste tilfælde er det svært for lægefagligt personale eller massører at afgøre, hvor lændesmerter kommer fra, men i få tilfælde kan det skyldes alt fra nerverod til diskusprolaps og andet. Mange oplever pludselige smerter eller stivhed i området, efter de har løftet eller foretager en pludselig bevægelse af kroppen uden at bøje i knæene, f.eks.:  

  • Vrid fra arbejdsstillinger
  • Rengøring
  • Tunge løft
 

Skævhed i ryggen, også kaldet skoliose, kan også have en indvirkning på lave rygsmerter, hvor smerter og uhensigtsmæssige belastninger af ryggen kan forekomme hyppigere. 

Symptomer

Symptomerne på tilstanden er smerter i lænden, som kan stråle op i hovedet eller ned i ballerne og endda benene. Har du problemer med at styringen eller følingen i benet, bør du imidlertid kontakte en læge omgående, da det i så fald kan skyldes andet end blot led- eller muskelsmerter. I nogle tilfælde kan sæde sædemuskler også være påvirket af eller være skyld i smerterne. 

Behandling af lændesmerter

Lændesmerter og andre smerter i ryggen har betydelige konsekvenser for vores funktionsevne og velvære. Der er derfor nogle generelle råd ved rygsmerter, som man bør følge. 

Først og fremmest bør man udelukkende være sengeliggende, når lændesmerterne er på det mest intense niveau. Det svækker nemlig muskulaturen yderligere og sænker helingsprocessen. Det er derfor vigtigt, at man hurtigst muligt vender tilbage til sit vanlige aktivitetsniveau, så man undgår yderligere stivhed i kroppen. Det fremskynder helingsprocessen, selvom det kan være smertefuldt. Når de værste lændesmerter har lagt sig, bør man begynde let træning, der forbedrer konditionen og musklerne i ryggen. Herudover øger det blodgennemstrømningen, som ligeledes forbedrer kroppens evne til at hele. 

Massage kan desværre ikke behandle selve smerterne og fremskynde helingsprocessen. Til gengæld kan massage hjælpe de spændte muskler, så selve helingsprocessen ikke er så smertefuld, og du i samme ombæring kan få blødgjort musklerne. Hos Frederiksberg Massage har jeg mange års erfaring med at afhjælpe smerter i muskler og led, og derfor kan jeg også hjælpe dig med mine lændesmerter.

Behandlingen er inkluderet:

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandler tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Jeg tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslappning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Problemer med lænden?
Tøv ikke, du kan allerede bestille din tid i dag, så jeg kan få bugt med dine smerter.