Hold i ryggen

Hold i ryggen er noget, som de fleste desværre bliver ramt af i løbet af deres liv. Rigtig mange lider af rygsmerter, og de fleste har prøvet at have rygsmerter i et eller andet omfang. En af de mest udbredte former for rygsmerter er hold i ryggen, og du er oftest ikke i tvivl, hvis du er ramt. Det er nemlig en pludseligt opstået smerte i ryggen, som gør, at den vanlige bevægeevne begrænset. Den smertefulde lidelse går også under flere andre betegnelser: 

  • Lumbago
  • Hekseskud
  • Nerve i klemme
  • Låsning i lænden
 
Der er i og for sig ingen forskel mellem disse begreber, og de bruges alle til at beskrive den samme smertefulde tilstand. Det er en smerte, de fleste kender til, og som man gerne vil slippe af med igen hurtigst muligt. Hos Frederiksberg Massage kan vi hjælpe med at afhjælpe en lang række smerter, skader og irritationer – og det gælder også hold i ryggen. 
 

Hvad er symptomerne på hold i ryggen?

Symptomerne på hold i ryggen beskrives ofte som pludselig og skarp smerte i lænden, som kan stråle ud i balder og ben. Det er vigtigt, at man er opmærksom på symptomerne, da smerter, der stråler ned i benene, også kan være tegn på diskusprolaps. 

En læge kan ved svære smerter vurdere din stilstand og foreslå behandlingstilgang. Smerterne kan blive så kraftige, at man hverken kan eller ønsker at bevæge dig, og det kan have en negative effekt på søvnvaner og arbejdsevne. Smerterne kan også betyde, at man trækker helt skævt i ryggen.

Hvordan opstår hold i ryggen?

Hold i ryggen betyder, at ryggen eller lænden har låst sig fast i en position, og det kommer ofte fra en dårlig bevægelse, dårlige sidestillinger og forkerte arbejdsstillinger. Det kan være forårsaget af flere faktorer, herunder overanstrengelse, pådragelse af skade og dårlige kropsholdning. 

Det skyldes ofte, at et eller flere af rygsøjlens led har sat sig fast eller er forstuvet. Det kan også være en overbelastning af musklerne i ryggen. Dette kan enten være smertefuldt generelt eller ved bevægelse. 

Når din ryg har sat sig fast, så er det næsten uundgåeligt, at områderne omkring stedet ikke også bliver ømme og spændte, da kroppen kompenserer for den manglende evne til at bevæge sig. Som regel opstår hold i ryggen akut, og det kan derfor være svært at afgøre, hvad den egentlige årsag kan være.

Forebyggelse er nøglen 

En sund livsstil spiller en afgørende rolle i at forebygge smerter og ubehag ved hold i ryggen. Daglige vaner som regelmæssig motion, god kropsholdning og styrketræning kan styrke rygmusklerne og minimere risikoen for smerter. Yoga og strækøvelser kan også øge fleksibiliteten og lindre spændinger. Overvej ergonomiske ændringer på arbejdspladsen og i din daglige rutine for at opretholde en rygvenlig tilgang.

Behandling af hold i ryggen

En af de mest almindelige behandlinger for hold i ryggen er hvile. Det kan være nødvendigt at undgå aktivitet, der kan forværre smerterne, så ryggen kan hele. Det er vigtigt at fortsætte med at passe på ryggen med let træning.. Det kan opretholde en stærk og sund ryg, så yderligere belastninger ikke forekommer. Hvis smerterne fortsætter efter nogle dage, så kan massage være vejen frem. 

Hos Frederiksberg Massage kan jeg give dig en fysiurgisk massage, hvor jeg fokuserer på de ydre og dybereliggende dele af ryggen. Det løsner spændingerne og lindrer smerter og stivhed i ryggen. Massage kan også øge blodgennemstrømningen og frigøre endorfiner, som er naturligt smertestillende hormoner i kroppen. 

Hvis du lider af hold i ryggen eller smerter omkring lænden, så book tid hos Frederiksberg Massage. Du vil få en massage, hvor jeg går dybt og grundig til værks, så dine smerter mindskes. Enkeltstående behandlinger er ikke nødvendigvis vejen frem. Løbende behandling af krop og muskulatur kan være nødvendigt for at opretholde ryggens styrke og forebygge yderligere belastning og skade. 

Hold i ryggen, massage Frederiksberg

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandler tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Jeg tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslapning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling