Hold i ryggen

Hold i ryggen er noget, som de fleste desværre stifter bekendtskab med. Rigtig mange lider af rygsmerter, og de fleste har prøvet at have rygsmerter i et eller andet omfang. En af de mest udbredte former for rygsmerter er hold i ryggen, og du er oftest ikke i tvivl, hvis du er ramt. Det er nemlig en pludseligt opstået smerte i ryggen, som gør, at den vanlige bevægeevne begrænset. Den smertefulde lidelse går også under flere andre betegnelser: 

  • Lumbago
  • Hekseskud
  • Nerve i klemme
  • Låsning i lænden
 
Der er i og for sig ingen forskel mellem disse begreber, og de bruges alle til at beskrive den samme tilstand. 
 

Hvad er symptomerne på hold i ryggen?

Symptomerne på hold i ryggen beskrives ofte som konstante og kraftige smerter i lændeområdet, som også kan stråle ud i benene. Hvis smerterne stråler ned i benene, kan det være tegn på en diskusprolaps, så det er vigtigt at være opmærksom og eventuelt kontakte læge. Smerterne kan blive så kraftige, at du hverken kan eller ønsker at bevæge dig, og det kan også have en indvirkning på din nattesøvn. Smerterne kan også betyde, at man trækker helt skævt i ryggen.

Hvordan opstår hold i ryggen?

Hold i ryggen betyder, at ryggen har låst sig fast i en position, og det kommer ofte fra en dårlig bevægelse, dårlige sidestillinger Mere specifikt betyder det, at ét eller flere af rygsøjlens led har sat sig fast eller er forstuvet. Det kan også være en overbelastning af musklerne i ryggen. Dette kan enten være smertefuldt generelt eller ved bevægelse. Når din ryg har sat sig fast, så er det næsten uundgåeligt, at områderne omkring stedet ikke også bliver ømme og spændte, da kroppen kompenserer for den manglende evne til at bevæge sig. Som regel opstår tilstanden akut, og det kan derfor være svært at afgøre, hvad den egentlige årsag kan være.

Behandling af smerterne

Man skal helst opleve en hurtig bedring ved hold i ryggen, så der er fremgang i funktioner og nedgang i smerterne. Er dette ikke sket efter et par dage, så står jeg klar til at hjælpe dig med en fysiurgisk massage. Ved en massage på Frederiksberg fokuseres der på de ydre og dybereliggende dele af ryggen, hvilket løsner spændinger og lindrer dine smerter. Ved en massage går jeg grundigt og forsigtigt til værks, så du ikke mærker store smerter under selve behandlingen. Efterfølgende vil du mærke, at din bevægeevne øges og smertegraderne falder. Let træning og gang kan også hjælpe med at holde dig i gang, uden ryggen lider overlast. Det er nemlig vigtigt at holde ryggen i gang i det omfang, at du kan holde det ud. 

Afslappende massage af myoser og sportsskader

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandler tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Jeg tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslapning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Står du med en hold i ryggen, så har du mulighed for at bestille din næste tid på nedenstående knap. Det tager ikke mere end 2 minutter!