Myoser

Vores behandlinger

Myoser er et almindeligt problem, som mange mennesker oplever og døjer med. Myoser kaldes også muskelinfiltrationer og er et ømt og stramt punkt på musklen, som ofte forekommer i skulder- og nakkeområde, men som kan forekomme på alle kroppens muskler. En myose er således én af de hyppigste årsager til smerter i nakke eller skulder. De kan forårsage lokale smerter, men også på omkringliggende områder. Hvis den forårsager smerter andre steder på kroppen, kaldes den et triggerpunkt. Et eksempel kan være, at et triggerpunkt på skulderen kan resultere i smerter i armene. Smerterne kan også trække sig op i nakken og resultere i spændingshovedpine. Myoserne kan ligeledes danne små knuder, der kan blive større og resultere i en trætheds- og ømhedsfornemmelse i det belastede område. 

En muskel i hvile er normalt blød og afslappet. Men ved stress eller overbelastninger kan man opleve, at musklen føles spændt, selv når den er afslappet. Den hyppigste årsag til, at man har ondt i sin nakke og/eller skuldre er, at der er myoser, der sidder og driller. Smerterne kan også trække sig ud i armene og op i hovedet, hvilket kan forsage hovedpine.

Hvordan opstår myoser og triggerpunkter?

Det er svært at pege på, hvordan myoser og triggerpunkter opstår helt specifikt pådrages. Det menes dog at hænge sammen med hårde belastninger af muskulaturen og statisk arbejde. Derfor er dårlige sidde- og arbejdsstillinger i form af styrketræning, fysisk hårdt arbejde og statisk kontorarbejde ofte årsager til problemet. Tilstanden bliver sommetider også forbundet med psykiske lidelser som stress og angst. I de fleste tilfælde opstår de, uden man kender til årsagen, og risikoen for at få myoser stiger med alderen. Problemer med led og hold i ryggen kan også give samme spændinger og ømhed i musklerne. Selve symptomerne på myoser varierer afhængigt af deres placering og alvorlighed. De mest almindelige symptomer er ømhed, stivhed, svaghed, kramper og smerter.

Behandling og lindring af myoser

Der er mange måder at behandle en myose på, herunder fysioterapi, massage og styrketræning. Styrketræning har især en forebyggende effekt. Det samme har opmærksomhed på og ændring af dårlige arbejdsstillinger og løft. Fysisk aktivitet og specifikke øvelser i det belastede område kan have en gavnlig og lindrende effekt. Massage kan være en god behandling af myoser og muskelsmerter, da de løsner op for spændinger og øger blodgennemstrømningen til de påvirkede områder. Det er vigtigt, at du vælger en kvalificeret og erfaren massør, som har erfaring med behandling af muskelsmerter. 

En dybdegående massage løsner op i den del af musklen, som har dannet en knude, hvilket kan lindre en myose. Hos Frederiksberg Massage tilbyder jeg en fysiurgisk massage, som virker dybdegående i vævet. Hvis smerterne udspringer fra et andet sted, end hvor de egentlig kan mærkes, så kan en tri triggerpunktbehandling være en bedre tilgang til lindring af smerterne. 

Er der en myose, der generer dig, og vil du gerne komme smerterne og generne til livs? Så book en tid her på siden. Så slipper du af med smerterne hurtigst muligt. 

Hold i ryggen, massage Frederiksberg

Behandlingen er inkluderet:

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Smerter og myoser driller oftest på de værste tidspunkter, men vi står klar til at hjælpe dig. Du skal bare booke en tid, det tager kun 2 minutter!