Sportsskader

Mine behandlinger

Hvad er sportsskader?

Sportsskader er en type skade, som man har pådraget sig, mens man har dyrket sport.. En sportsskade kan opstå, uanset om du dyrker sport på et højt niveau eller blot dyrker det en gang imellem. De opstår altid på et ubelejligt tidspunkt og er ærgerlige, fordi man efterfølgende ofte er nødt til at sætte sportudøvelsen på pause. Nogle af skaderne opstår akut, når man dyrker fysisk aktivitet og skal behandles med det samme. Desværre går mange med skader, der ikke er behandlet i tide. Det kan forværre skaden, så det er vigtigt, at man kontakter en professionel hurtigst muligt.

Nogle sportsskader kan mærkes akut, som f.eks. fibersprængninger eller forstuvninger, mens andre skader først kan mærke efter et stykke tid. I visse tilfælde bør du kontakte læge, så behandlingen af skaden kan påbegyndes så hurtigt som muligt. 

Akut sportsskade og overbelastningsskader

Der findes mange typer sportsskader, og skaderne kan være både kort lang varighed. Omtrent 25 % af alle skader er såkaldte akutte skader. En akut skade kan f.eks. være en forstuvning, forvridning, fibersprængning eller endda et brud på knoglen. De kan skyldes alt fra utilstrækkelig opvarmning af muskler og led til træthed i kroppen. Overbelastningsskader er også meget udbredte, og de er et resultat af gentagne belastninger af bestemte dele af muskulaturen. Tennisalbue er et eksempel på denne type af skader. I alvorligere tilfælde kan en sportsskade kræve genoptræning. 

Behandling af din sportsskade

Det er altid en god idé at søge lægehjælp, så du sikrer dig, at din sportsskade ikke skyldes andre problemer end først antaget. Ved akutte sportsskader og overbelastningsskader er der forskellige behandlinger. Hvis problemet er akut er behandling af en sportsskade ikke nødvendigvis hensigtsmæssig. Det skadede område bør holdes i ro, nedkøles, forbindes og fastholdes i en forhøjet position. Hvis der er mistanke om brud eller skader på ledbånd, er en tur på skadestuen den bedste vej at gå. Genoptræning kan være nødvendig, så den belastede muskulatur styrkes gradvist. 

Overbelastningsskader kan lindres ved hjælp af behandling. Behandling af sportsskader kan sommetider endda fremskynde genoptræningsforløbet. En fysiurgisk massage kan endda have en forebyggende virkning, hvor det kan forhindre, at nye skader kommer. Det kan derfor være en god idé at henvende sig til en massør, selv hvis uheldet allerede er ude. 

I min klinik på Frederiksberg specialiserer jeg mig i behandling af sportsskader, og jeg masserer både den ekstreme sportsudøver og dem, som blot dyrker sport fra tid til anden. Kontakt mig gerne eller book tid, hvis du er blevet ramt af en uheldig sportsskade. 

Hold i ryggen, massage Frederiksberg

Behandlingen er inkluderet:

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandler tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Jeg tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslappning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Kom dine smerter til livs og book en tid allerede i dag.