Fibersprængning

Vores behandlinger

Hvad er en fibersprængning?

Som navnet antyder er en fibersprængning en overrevet eller sprunget fiber. Skaden forekommer ofte på baglåret og i læggen. Musklerne består af en masse fibre, som trækker sig sammen og strækker sig. Når én eller flere af disse fibre rives over, er der tale om en fibersprængning. Samme skade kan også ske, når man får et slag ind på fibreren. Når skaden indtræffer, kommer der en blødning i vævet, og man ser ofte en hævelse og en misfarvning på det belastede område.

De forekommer ofte, når man dyrker idræt eller på en anden måde overbelastninger musklen og muskelfibrene. Fodbold og atletik er to sportsgrene, hvor denne type skade ofte forekommer, da der foretages mange intense løb, som trækker i musklerne.

Hvordan forekommer de? 

Der kan være mange årsager til, at man får en fibersprængning. Skaden forbindes ofte med overbelastninger af muskler. Hvis man ikke er i form og dyrker motion, så skal der mindre til, før en skade kan opstå. Det samme gælder, hvis man ikke har varmet tilstrækkeligt op før motionen. 

Symptomer på fibersprængning 

Fibersprængninger er en del af kategorien akutteskader, fordi man ofte ikke er i tvivl, når først uheldet er ude. Smerterne indtræffer nemlig pludseligt under fysisk aktivitet. Såfremt du oplever gentagne fibersprænginger, bør du kontakte en læge for at finde årsagen. 
 

Hvad er fremtidsudsigterne? 

For det meste kommer man sig helt over skaden igen, men man må forvente en længere pause fra især mere krævende idrætsgrene. Typisk kan man ved fibersprængning påbegynde genoptræning efter nogle uger. Herefter kan træningsmængde og -intensitet øges gradvist. Det er vigtigt med tålmodighed, da man ved for tidlig belastning kan risikere tilbagefald og forlængelse af genoptræningen. 

Fibersprægning i læggen, lænden eller låret?

Ved akutte skader som en fibersprængning bør man ofte benytte sig af RICE-princippet i en lille periode ad gangen. Det indebærer restitution og hvile i de første 48 timer, efter skaden er sket. Derefter skal der lægges is på det ramte område. Efterfølgende skal der kompressionsbind i området, så væske og blodansamlinger reduceres. Endeligt skal belastede område hæves over hjertehøjde. 

For at forebygge fibersprængninger er det vigtigt, at man er opmærksom på opvarmning og underlag under sine træninger. Det er ligeledes vigtigt, at man ikke overbelaster og presser sig selv unødigt, hvis man er ude af form. 

En eventuel massage af låret eller læggen efter fibersprængning må først begyndes efter nogle dages ro og hvile. En dyb massage, der virker dybt i muskler og led kan være hensigtsmæssig, og det er vigtigt, at det kun foregår til smertegrænsen. Hos Frederiksberg Massage har jeg erfaring med behandling af sportsskader, og jeg udøver en dybdegående massage med udgangspunkt i din skade og dine behov. 

Hvis du er ramt af en fibersprægning, kan vi måske hjælpe dig. Tøv derfor ikke med at kontakte os og booke tid. 

Massage på Frederiksberg

Behandlingen er inkluderet:

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandlere tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Vi tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslappning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Myoser drille oftest på de værste tidspunkter, men vi står klar til at hjælpe dig. Du skal bare booke en tid, det tager kun 2 minutter!