Hold i nakken

Vores behandlinger – Hold i nakken

Hvad er hold i nakken?

Hold i nakken kan være en forkrampning af overbelastede muskler i nakken, en forstuvning af et led eller noget andet. Smerten opstår pludseligt og er yderst ubehagelig, smertefuld og hindrende for bevægeligheden. Tilstanden går altid over af sig selv. 

Årsager til hold i nakken 

Årsagerne til problemet kan være mange. Tilstanden er lettere at håndtere, forebygge og behandle, hvis man er opmærksom på, hvad der kan være skyld i problemet. Heldigvis er der flere løsningerne, så smerterne kan lindres og bevægeligheden øges. I det følgende opridses nogle af de klassiske årsager til den smertefulde tilstand. 
 
Sovestilling 

Mange vågner med smerter og problemer med bevægeligheden af nakken. Det skyldes som regel en uhensigtsmæssig sovestilling, som har medført, at nakken har sat sig fast. 

Træning 
Det kan også opstå ved træning. Det sker som regel, hvis løft eller øvelser ikke udføres korrekt. Det er vigtigt at være opmærksom på, så man undgår hold i nakken eller andre smertefulde skader. 

Stress 

Når man er under stress, kan det sommetider også mærkes i nakken. Det skyldes, at kroppen og musklerne spænder, og når det forekommer i nakken, kan det resultere i hold i nakken. I sådanne tilfælde vil en afstressende massage både lindre og forebygge problemet. 

Dårlige arbejdsstillinger 

Som tilfældet var med træningsøvelser, kan tilstanden også skyldes tunge løft eller andet fysisk arbejde. Det kan ligeledes skyldes stillesiddende arbejde, hvis man i mange timer sidder i en bestemt eller uhensigtsmæssig stilling. Det er dermed vigtigt, at man er opmærksom på at sidde i en ordentlig position.  

Myoser 

Myoser er små knuder, som opstår i musklerne, og der kan være adskillige årsager til, at de opstår. Bliver man ramt af en myose i nakken, kan det give store smerter og hold i nakken. 

Disse eksempler kan alle afhjælpes ved hjælp af en massage, som virker afstressende og lindrende mod hold i nakken. Sommetider kan problemet skyldes en forstuvning, hvor en massage ikke ville være den mest hensigtsmæssige behandling, da nakken i så fald har behov for ro og hvile. 

Behandling af hold i nakken 

Tilstanden og smerterne går over af sig selv, og det tager typisk mellem et par dage og en uges tid. Der er flere måder, du kan forebygge smerter og lindre de værste smerter, mens de står på. For at kunne forebygge smerterne er det vigtigt at være opmærksom på arbejdsstillinger og forkerte bevægelser i sin hverdag. Ved træning kan du styrke nakken og gøre den mere modstandsdygtig, såfremt du udfører øvelserne korrekt. Mens smerterne står på, kan man ligeledes lave øvelser, der holder nakken i bevægelse, da det øger blodgennemstrømningen og afslapper musklerne. Samme resultat kan du få ved en massage. 

Hos Frederiksberg. Massage kan jeg hjælpe med en effektiv massage, der virker dybdegående og skaber bevægelse i nakken. Det løsner op i området, øger din bevægelighed og lindrer de værste smerter. 

Hold i ryggen, massage Frederiksberg

Behandlingen er inkluderet:

Book en tid til din behandling!

Vores dygtige og erfarne behandlere tilbyder både fysiurgisk massage mod spændinger og myoser og andre behandlinger. Vi tilpasser dog altid massagen efter dine behov, så du får det bedste ud af behandlingen.

Behandling af skader

Uddannet massør

Professionelt massage på Frederiksberg

Velvære

Afslappende massage

Afslappning

Professionelt massage på Frederiksberg

Skadebehandling

BOOKING AF TID

Book din tid idag

Myoser drille oftest på de værste tidspunkter, men vi står klar til at hjælpe dig. Du skal bare booke en tid, det tager kun 2 minutter!